چرا پیش دبستانی اهمیت دارد؟

سعی کنید یکی دو سال قبل از سن مدرسه، کودک خود را به مهد یا پیش دبستانی ببرید. کودک در این محیط ها با کودکان هم سن و سال خود آشنا می شود. بازی های دسته جمعی انجام می دهد، شعر می خواند، نمایش بازی می کند و مسائل اجتماعی را می آموزد. هر چند […]

سعی کنید یکی دو سال قبل از سن مدرسه، کودک خود را به مهد یا پیش دبستانی ببرید. کودک در این محیط ها با کودکان هم سن و سال خود آشنا می شود. بازی های دسته جمعی انجام می دهد، شعر می خواند، نمایش بازی می کند و مسائل اجتماعی را می آموزد. هر چند که می توانید در منزل مقدمات کودک را فراهم کنید. همچنین با جمع کردن کودکان همسایه یا فامیل تعامل اجتماعی کودک را برقرار سازید. ولی هیچ گاه نمی توانید مانند کودکستان، محیطی با این همه امکان تجربه آموزی فراهم کنید. مهد یا پیش دبستانی امتیازات ویژه ای دارد که در منزل برای کودک فراهم نمی شود، بنابراین جهت رشد و شکوفایی کودک حتما او را به کودکستان بفرستید.

 

سعی کنید مهد یا پیش دبستانی خوبی برای کودک خود انتخاب کنید. نزدیکترین محل به منزل شما به معنی بهتر بودن ان نیست. پیش از این که کودک خود را به آنجا بفرستید از محل بازدید کنید و ببینید آیا محیط مناسبی دارد؟ آیا مربی خوب، خوش برخورد، آشنا با کودکان و… دارد؟ آیا محیط مهد یا پیش دبستانی وسایل بازی مناسب دارد؟ آیا محیط آن ایمنی است و خطری برای کودک ندارد؟ و… با توجه به این موارد مهد یا پیش دبستانی خوبی انتخاب کنید. بعد از فرستادن کودک به آنجا، کار شما تمام نشده است. شما باید با مهد یا پیش دبستانی رابطه داشته باشید و پیوسته در جریان آموزش ها، بازی ها و روش کار کردن با کودک خود قرار گیرید.

 

گذراندن دوره پیش دبستانی، کودک را آماده می‌کند آماده برقراری روابط با دیگر همسالان و مربیان خود شود و زمینه یادگیری جدی در او به وجود آید. آموزش‌های پیش‌دبستانی برای سنین حدود ۶ سال لازم و ضروری است و خوشبختانه آموزش و پرورش و سازمان بهزیستی به اهمیت آن پی‌ برده و آموزش‌هایی را برای این سنین در نظر گرفته‌ اند. به همین دلیل است که تا حدودی حضور کودکان را در مقطع پیش‌ دبستانی اجباری اعلام کرده‌اند و لازم است کودکان قبل از ورود به کلاس اول مهارت‌هایی را کسب کنند.

 

لازم نیست بچه‌ها خواندن و نوشتن را پیش از مدرسه یاد بگیرند چون معمولا این خواندن و نوشتن بیشتر از این که اعتماد‌ به‌ نفس بچه‌ها را بالا ببرد، باعث غرور و ایجاد اعتماد به نفس کاذب در آن ها و حتی والدین می‌شود. این کار انگیزه لازم را برای یادگیری در کودکان از بین می‌برد. علاوه بر این، خیلی وقت‌ها این کودکان را به‌ عنوان بچه‌ های بیش‌فعال نزد ما می‌آورند چون کنار همکلاسی‌هایی می‌نشیند که تازه از آموزش الفبا شروع کرده‌اند ولی برای آن ها مطالب تکراری است بنابراین انگیزه لازم برای حضور در مدرسه را ندارند و شروع به بازیگوشی می‌کنند و این می‌تواند مشکل‌ساز باشد، چه برای خود بچه‌ها، چه خانواده و چه مربیان.

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما