دسامبر 24
بازدید : 1434
نظرات : بدون دیدگاه
هشت راهکار مقابله با نق زدن

یکی از کارهایی که می تواند اعصاب پدر ومادر را خیلی خرد کند، عادت به نق زدن بعضی کودکان است که باعث کلافگی و درماندگی والدین می شود و گاهی اصلا نمی دانند با این کودک نق نقو چه باید کرد؟ برای این که با کودک نق نقو بشود برخوردی مناسب کرد، این راه ها […]

یکی از کارهایی که می تواند اعصاب پدر ومادر را خیلی خرد کند، عادت به نق زدن بعضی کودکان است که باعث کلافگی و درماندگی والدین می شود و گاهی اصلا نمی دانند با این کودک نق نقو چه باید کرد؟ برای این که با کودک نق نقو بشود برخوردی مناسب کرد، این راه ها ر ا امتحان کنید:

 

۱- اهمیت ندادن به نق زدن کودک

به نق نق کردن کودک اهمیت نداده و توجه نکنید. اگر به شکایت های او توجه نشان دهید، برای او به این معناست که با نق زدن ، توجه شما را جلب می کند . اگر بچه برای گرفتن بیسکویت نق می زند و شما به خاطر نزدیک بودن وقت ناهار نمی خواهید به او بیسکویت بدهید،‌ کافی است فقط بگویید: «بیسکویت نمیدم چون وقت ناهار هستش» تو به او بیسکویت را ندهید تا متوجه شود که نق زدن راه مناسبی برای درخواست غیر منطقی نیست.

 

۲- بیان کردن انتظارات خود از کودک

اگر کودک به دنبال درخواستی منطقی نق نق می کند و شما اشکالی در آن نمی بینید، به او بگویید: «هر وقت که درست درخواست کردی ، اونو بهت میدم .» برای کودک توضیح داده و به وی نشان دهید که از او چه انتظاری دارید. برای مثال بگویید: «برای شکلات نق نزن». سپس نشان دهید که چگونه باید درخواست کند: «اگه با رفتار مناسب شکلات بخوای بهت میدم پس باید بگی میشه لطفا به من شکلات بدی؟ حالا تو هم همینجوری بگو».

 

۳- تشویق و پاداش

توجه مثبت و تعریف و تمجید از مهم ترین ابزارهای آموزشی مهارت های اجتماعی است. به رفتارهای مناسب کودک توجه و بلافاصله از آن ها تعریف کنید. به کودک روش های درست و منطقی و مناسب انجام خواسته ها را نشان دهید و هر گونه پیشرفت در استفاده از این روش ها و ممانعت در نق زدن را تشویق کنید.

 

۴- شروع از مکان های خلوت

اگر نمی توانید نق زدن او را در مکان های عمومی تحمل کنید، تذکر به کودک را از مکان های خلوت شروع کنید. چنانچه در یک مکان عمومی این روش را انجام دادید و مثلا در مقابل خواسته خریدن چیزی مقاومت کردید و او شروع به جیغ کشیدن و نق زدن کرد مقاوم باشید و به نگاه های مردم توجه نکنید و خیلی عادی خرید خود را انجام داده و بعد خیلی راحت به طرف در خروجی بروید . اگر می توانید او را به قسمت خلوتی ببرید و تا وقتی ساکت نشده آنجا را ترک نکنید و به او بگویید با جیغ زدنش مزاحم دیگران شده و اگر ادامه بدهد باید همانجا بماند.

 

۵- پیشگیری

برای این که جلوی نق زدن بچه را بگیرید، قبل از انجام هر کاری به کودک هشدار و آگاهی بدهید تا از برنامه بعدیش خبر داشته باشد و خود را برای آن آماده کند. انتظار نداشته باشید در صورت تمایل شما، کودک بازی را نیمه تمام رها کرده و بدون هیچ مقاومتی همراهتان از خانه خارج شود پیشاپیش و در چندین نوبت او را از پایان زمان بازی مطلع نمایید، چون در آن زمان با نق زدن های کودک مواجهه می شوید. هشدار پیش از تنبیه برای نق زدن را هم هرگز فراموش نکنید. چرا که باید به کودک فرصت اصلاح و تصحیح رفتارش را بدهید.

 

۶- صندلی نق زدن

صندلی خاصی را برای کودک در نظر بگیرید و اسمش را بگذارید «صندلی نق زدن». بگذارید کودک بداند که گریه و زاری او دیگران را اذیت می کند به او بگویید: «باید بروی و روی صندلی نق زدن بنشینی تا بعدا بدون غرغر یا گریه بازی کنی.» بگذارید کودک دور از شما به گریه کردن و نق نق ادامه دهد.

 

۷- گوش دادن به کودک

زمانی که برایتان مقدور است به او گوش دهید، چون معمولا در این شرایط کودک از شما توجه و محبت بیشتری می‌خواهد، به آرامی از او بپرسید چه می‌خواهد اما اگر به هر دلیلی نمی‌توانید در آن زمان برایش وقت بگذارید لحظه‌ای دست او را بگیرید یا او را ببوسید و به آرامی به او بگویید باید چند لحظه صبر کند تا کاری که الان در حال انجام دادنش هستید به پایان برسد و بعد حتما برای او وقت خواهید گذاشت. معمولا کودک زمانی که می‌بیند شما متوجه او هستید و پاسخش را دادید آرام می‌شود.

 

۸- سرگرم کردن کودک

اگر باز هم به نق زدن ادامه داد باید بی‌توجه شوید و غیرمستقیم او را سرگرم کنید. مثلا اگر هنگامی که با تلفن صحبت می‌کنید کودک شروع به نق زدن می‌کند به او بگویید: «عزیزم صبر کن تلفنم که تمام شد به حرف‌های تو گوش می‌کنم». اما اگر کودک همچنان نق می‌زند بدون این‌که به او نگاه کرده یا او را دعوا کنید تلویزیون را روشن کنید تا برنامه کودک تماشا کند یا یک اسباب‌ بازی که کودکتان خیلی آن را دوست دارد بیاورید و جایی که در دسترس اوست بگذارید اما به دستش ندهید.

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما