دسامبر 17
بازدید : 800
نظرات : بدون دیدگاه
عادت ناخن جویدن ، ترکش بدهید

اگر ناخن جویدن کودکان مدام تکرار شود، ممکن است تبدیل به عادت شود. شما تنها والدینی نیستید که نگران عادت ناخن جویدن کودکشان هستند. ناخن جویدن کودکان در علم پزشکی onychophagia نامیده می‌شود، این عادت یکی از عادت‌های رایج بین تمام کودکان دنیاست.طبق ارزیابی‌های پزشکی، حدود ۵۰ درصد کودکان بین ۱۰ تا ۱۸ ساله عادت […]

اگر ناخن جویدن کودکان مدام تکرار شود، ممکن است تبدیل به عادت شود. شما تنها والدینی نیستید که نگران عادت ناخن جویدن کودکشان هستند. ناخن جویدن کودکان در علم پزشکی onychophagia نامیده می‌شود، این عادت یکی از عادت‌های رایج بین تمام کودکان دنیاست.
طبق ارزیابی‌های پزشکی، حدود ۵۰ درصد کودکان بین ۱۰ تا ۱۸ ساله عادت به جویدن ناخن‌ دارند. با توجه به اینکه این عادت ممکن است آزاردهنده باشد، مهم است شما، به عنوان والدین، علت ناخن جویدن کودکتان را جویا شوید..

چه عواملی باعث ناخن جویدن در کودکان می‌ شود
عوامل مختلفی از جمله استرس، اضطراب، بی‌حوصلگی یا خستگی موجب ناخن جویدن در کودکان می‌شود. رایج‌ترین عواملی که کودک را به ناخن جویدن تحریک می‌کند عبارت‌اند از:
۱. برای رسیدن به حس آرامش
ممکن است نوزاد، به طور غیر‌ارادی و برای رسیدن به آرامش، انگشتش را در دهان کند. این عادت گاهی حتی پس از بزرگ شدن نیز ادامه پیدا می‌کند. به همین دلیل، کودک نوپا یا پیش‌دبستانی ممکن است طبق عادت از ناخن جویدن به آرامش برسد و به این عادت ادامه دهد.
۲. خستگی
وقتی کودک کسل باشد، بیشتر از زمان‌های دیگر مشغول ناخن جویدن می‌شود. این رفتار خصوصا زمان‌هایی که کودک با دست خود کاری انجام نمی‌دهد، مثل تلویزیون دیدن یا سر کلاس نشستن، بیشتر از مواقع دیگر رایج است.
۳. استرس و اضطراب
اگر شرایط محیط اطراف کودک، مانند خانه و مدرسه، ناخوشایند باشد، او ناخن‌‌های خود را می‌جود. محیط ناخوشایند و پر تنش ممکن است موجب اضطراب و استرس در کودک شود. برخی مسائلی که موجب استرس و اضطراب در کودک می‌شود عبارت‌اند از:
طلاق،
بحث میان والدین یا اعضای خانواده،
از دست دادن پدربزرگ، مادربزرگ یا نزدیکان،
تغییر مکان به منزل جدید،
ثبت‌نام در مدرسه جدید،
مورد زورگویی و قلدری قرار گرفتن،
فشار برای انجام خوب و درست تکالیف در کلاس،
تنبیه و سرزنش.
۴. ژنتیک
عادت‌های والدین از طریق ژن‌ها به کودک منتقل می‌شود. اگر شما در کودکی عادت به ناخن جویدن داشتید، احتمال اینکه کودک نیز این عادت‌ را تکرار کند وجود دارد.
۵. تقلید از عادات دیگران
کودکان عادت ناخن جویدن را از برادر، خواهر و دیگر اعضای خانواده تقلید می‌کنند که این کار را انجام می‌دهند. وقتی کودک عادت خواهر، برادر یا یکی از اعضای خانواده را تقلید می‌کند، این کار به او حس خوبی می‌دهد و احساس می‌کند بزرگ شده است.

چگونه عادت ناخن جویدن را در کودکان از بین ببریم؟
عادت به ناخن جویدن کودکان ممکن است بسیار خسته‌کننده باشد، با این حال، باید از سرزنش و تنبیه کودک برای انجام این کار خودداری کنید. برخی روش‌هایی که کمک می‌کند کودک عادت ناخن جویدن را از یاد ببرد عبارت‌اند از:
صحبت کردن با کودک
با کودک صحبت کنید تا متوجه شوید چرا به ناخن جویدن عادت پیدا کرده است. اگر دلیل خاصی مثل کسالت یا استرس برای این کار وجود دارد، با او صحبت کنید و علت را از بین ببرید.
میکروب و بیماری‌ ها
به کودک آموزش دهید زیر ناخن‌های او میکروب‌ وجود دارد و او به‌سرعت باید این عادت را ترک کند. به کودک کمک کنید تا بفهمد میکروب‌های ناخن می‌توانند به‌راحتی وارد بدن او شوند و موجب بیماری‌اش شوند.
برای او جایزه در نظر بگیرید
با کودک توافق کنید که هر روز ناخن‌هایش را بررسی می‌کنید و اگر ناخن‌هایش سالم باشد، به او جایزه می‌دهید. جایزه او می‌تواند شام یا دسر محبوبش باشد.
ناخن‌ های او را کوتاه کنید
ناخن‌های او را کوتاه و مرتب کنید و بعد از پایان کار، به او بگویید چقدر ناخن‌های تمیزی دارد و از او تعریف کنید. همچنین، به او بگویید ناخن‌های جویده شده اصلا زیبا نیست، این کار مانع از جویدن ناخن‌ها می‌شود.
درمان با طعم تلخ
توصیه این است که تا جای امکان از این روش استفاده نکنید، اما می‌توانید مایعات زیادی را از فروشگاه‌های دارویی پیدا کنید و یکی از این محصولات را به ناخن کودک بمالید.
فهمیدن علت ناخن جویدن کودک به شما کمک می‌کند این عادت را برطرف کنید. گاهی این رفتار فقط روش ساده‌ای برای جلب توجه است. بنابراین، مطمئن شوید کودک به اندازه کافی از شما عشق و توجه دریافت می‌کند و با گذشت زمان، این عادت در او از بین می‌رود.

نویسنده این مطلب :

خانم خوش بیانی

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما