اریگامی، ذوق و خلاقیت

(اُري) به معني با انديشه تا دادن و (گامي) به معني كاغذ است. تركيب آن ها با يكديگر كلمه اريگامي را مي سازد. بنابراين اريگامي هنر و انديشه ي تا دادن كاغذ (يا صفحاتي از جنس پلاستيك، فلز و مواد ديگر) براي خلق شكل هاي مختلف ، مي باشد. اين شكل ها تعداد زيادي ازحيوانات، […]

(اُري) به معني با انديشه تا دادن و (گامي) به معني كاغذ است. تركيب آن ها با يكديگر كلمه اريگامي را مي سازد. بنابراين اريگامي هنر و انديشه ي تا دادن كاغذ (يا صفحاتي از جنس پلاستيك، فلز و مواد ديگر) براي خلق شكل هاي مختلف ، مي باشد.

اين شكل ها تعداد زيادي ازحيوانات، پرندگان، ماهي ها، وسايل بازي، وسايل دكوري، شكل هاي هندسي و اشكالي در ارتباط با گرافيك، معماري، صنعت و… را شامل مي شوند. اريگامي طيف بسيار گسترده اي از كودكان پيش دبستاني تا اساتيد دانشگاه را در بر مي گيرد. تمام مردم مي توانند از آن لذت برده و با خلق طرحهاي جديد به تاريخ اريگامي بپيوندند. اكنون اريگامي كاربردهاي مهمي در هنر، علم و صنعت پيدا نموده است.

 

تاريخچه

كاغذ در سال 105 ميلادي توسط آقاي تسايي لون كه وزير كشاورزي چيني ها بود اختراع شد. چند سال بعداز آن بود كه توليد كاغذ افزايش يافت و در اختيار توده مردم قرار گرفت. از اين زمان بود كه هنرتا دادن كاغذ در چين شروع شد. آن ها چندين قرن اسرار توليد كاغذ و تا دادن آن را نزد خود حفظ نمودند، تا بعد به كره و ژاپن راه يافت، در ژاپن بود كه كار تا دادن كاغذ كامل تر شد و به صورتي رواج پيدا نمود كه جزئي از زندگي مردم گرديد، و سال ها بعد از آن بود كه به كشورهاي اروپايي راه پيدا نمود. در كشورهاي اروپايي اين هنر با علم مدرن آميخت و با حمايت دانشگاه ها و تشكيل انجمن هاي بزرگ و قوي اريگامي تحولي جديد يافت.

 

  • فايده و كاربردهاي اريگامي

1- ايجاد ارتباط عاطفي

2- توانایی حل مسئله

3- رشد نظم و ترتيب بهتر در كارها

4- افزايش مهارت دست ها

5- هماهنگي انديشه و عمل .

 

در يكي از بررسي هاي انجام شده حدود ده خانواده در نظر گرفته شد. به افراد خانواده ها اطلاعات اوليه اريگامي و ساخت چند شكل ساده آموزش داده شد ، با توجه به رفتار و لغات بكار برده شده درگفتگوي بين اعضاي خانواده در قبل از آموزش و بعد از آن ، مرواده هاي بين اعضاي خانواده خلاق و دوستانه ترشده بود. همين كار با چند گروه دانش آموز و بعد به صورت تك نفره نيز صورت گرفت. ايجاد روابط اجتماعي دوستانه تر و ايجاد علاقه به شكل ساخته شده از طرف سازنده ي آن ، نيز به خوبي قابل مشاهده بود .

 

تمام انسان ها به حل مشكل يا معما علاقه مند هستند، بخصوص انسان هاي اهل علم، طراحي، مهندسي، گرافيك، رياضي، فيزيك و غيره، كه عاشق حل مسائل علمي و ذهني مي باشند. دنياي اريگامي از اين بابت يكي از سرآمد ترين و هيجان انگيزترين علم و هنري است كه بشر به آن دست يافته است. صرف نظر از كارآمدي و كار آيي آن براي بسياري از علوم ، تمرين بسيار خوبي براي ايجاد خلاقيت و ذوق مثبت و سازنده در تمامي افراد از كودكان تا بزرگسالان است. اريگامي بيش از آنكه يك علم يا يك هنر باشد، يك نياز براي انساني است كه مي خواهد خلاق و پويا باشد. ما چه بخواهيم و چه نخواهيم اريگامي جزء مهمي از دنياي حال و مخصوصاً آينده ي ما خواهد بود.

 

تاكنون بدلايل مختلف از جمله عدم وجود خلاقيت ها و فرهنگ سازي هاي مناسب و كار آمد، در رسانه ها از جمله راديو و تلويزيون ، روزنامه ها و غيره ، اطلاع رساني و بستر سازي مناسب در اين زمينه انجام نشده است. مثلاً براي تهيه كنندگان برنامه هاي تلويزيوني ساخت برنامه هاي كم محتوي آسان تر است، تا ساخت برنامه هاي ناب و كارآمدي كه حاصل تحقيق، مطالعه و استفاده از طرح هاي صاحب نظران باشد. روزنامه هاي ما نيز ترجيح مي دهند و برايشان ساده تر است كه به حوادث روزمره بپردازند تا به علوم و فرهنگ هايي كه توسعه آنها موجب رشد و پويايي جامعه مي گردد. با اين ديد، هر دو رسانه در جذب ايده و طرح هاي نو و كار آمد، چندان ابتكار عملي ندارند.

 

بنابراين تمام افراد خوش فهم با يد با استفاده از امكانات پيشرفته دنياي ارتباطات، به پيشرفت جامعه كمك كنند و كم كاري رسانه ها را پر نمايند. بجاي چشم دوختن بدست اين و آن و اينكه مدام بپرسيم ديگران براي ما چه كاري كرده اند خوب است كه گاهي به اين بينديشيم كه ما براي كشور و مردم مان چه كاري انجام داده ايم و مي توانيم انجام دهيم.

 

 

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما