اتیسم

بازی جزئی مهم در آموزش  اطفال است. محرومیت از بازی به شدت تاثیر گذار بوده و موجب تاخیر در رشد اجتماعی  کودکان می شود. اما به نظر می رسد که به واقع بازی پایه  و اساس اولین روابط اجتماعی باشد. در طی بازی می آموزیم که با دیگران به نحو مطلوب ارتباط برقرار کنیم، تجارب […]

بازی جزئی مهم در آموزش  اطفال است. محرومیت از بازی به شدت تاثیر گذار بوده و موجب تاخیر در رشد اجتماعی  کودکان می شود. اما به نظر می رسد که به واقع بازی پایه  و اساس اولین روابط اجتماعی باشد. در طی بازی می آموزیم که با دیگران به نحو مطلوب ارتباط برقرار کنیم، تجارب مختلف کسب کنیم  و در افکار و تمایلات خود منعطف باشیم.

 

باید توجه داشت که کودکان اتیسم در مقایسه با دیگران از رشد اجتماعی  کمتری نیز بهره می برند. محور  این نگرش بر این موضوع  استوار است  که  رشد اجتماعی  کودکان  ناشی از اثر متقابل سطح شناختی  و طرح های ذهنی آنان با تجربه های  محیطی است. لذا در این قبیل کودکان  مشکلات رشد  اجتماعی همواره وجود خواهد داشت.

 

یکی از مهمترین اهداف در آموزش و پرورش  کودکان اتیسم، سازگاری اجتماعی، برقراری روابط مفید و موثر با دیگران و پذیرش مسئولیت های اجتماعی در مهارت هایی که بیشتر در زمینه خودیاری است، می باشد. بازی می تواند  موجب تقویت  فرایند سازگاری با اجتماع و جامعه در کودکان اتیسم گردد. این بازی ها  باید به طور مستقیم یا غیر مستقیم بر روی مسائل عاطفی یا جسمی و بر اساس نوع اختلال موجود، برنامه ریزی و اجرا گردد.

 

  • معرفی تعدادی از بازی های موثر برای کودکان اتیسم

قایم موشک بازی

پرتاب توپ به هوا

پریدن از روی کمر دیگران

شوت کردن توپ برای هم

عموزنجیر باف و اسیاب بچرخ

گذاشتن توپ بین دوپا و پریدن

چرخیدن و نشستن با موسیقی

 

اتیسم اختلالی پیچیده و نه تنها فردی، بلکه اجتماعی است. نگهداری از کودکی که تماس چشمی ندارد و یا توان انتقال نیاز‌هایش را ندارد ابعادی اجتماعی دارد، چرا که تبعات آن دامن‌گیر یکی از مهمترین ستون‌های تشکیل یک جامعه می‌شود، که همان خانواده است. اگر این تبعات مدیریت نشود و برای آن تدبیری درست اندیشیده نگردد، آسیب‌های فراوانی را هم به خانواده و هم به هر اجتماعی که اعضای خانواده اتیسمی با آن در تماس هستند وارد می‌سازد.

 

تشخیص علت اتیسم توسط متخصصان نقش بسزایی در تغییر کیفیت زندگی کودکان مبتلا به اتیسم خواهد داشت و نهایت کمک شایانی می‌کند به کاهش دردها و استرس‌های درونی والدین کودکان اتیسم. درد و آلام روحی که والدین کودکان اتیسم از زمان آگاه ‌شدن از ابتلای کودکشان به این اختلال با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما