والدین عصبی، فرزند تهاجمی

کودکانی که مورد پرخاشگری والدین خود قرار می‌گیرند بیشتر حالت تهاجمی پیدا کرده طوری که هنگام بازی یا گرفتن منفعتی به همسالان و هم‌بازی‌های خود حمله می‌کنند.

«مشاهده» یکی از روش‌های یادگیری در کودکان به شمار می‌رود؛ کودکان از تمام رفتارهای خانواده خود خصوصاً والدین الگوبرداری می‌ کنند؛ کودک بیشتر از رفتار افرادی الگو می‌گیرد که آن فرد را بیشتر دوست دارد.  کودک از پرخاشگری والدین خود الگو برداری می‌کند، اگر این پرخاشگری برای گرفتن حقی باشد در اینجا کودک یاد می‌گیرد هر خواسته‌ای که دارد می‌تواند با پرخاشگری به آن دست یابد.
.
کودکانی که والدین آن ها پرخاشگرند بیشتر آسیب‌پذیرند؛ این دسته از کودکان بیشتر غمگین و عصبی هستند؛ شادابی و نشاط در این کودکان نسبت به دیگر کودکانی که والدین پرخاشگر ندارند، کمتر است. کودکانی که مورد پرخاشگری والدین خود قرار می‌گیرند بیشتر حالت تهاجمی پیدا می‌کنند، در این دسته از کودکان دیده می‌شود که هنگام بازی یا گرفتن منفعتی به همسالان و هم‌بازی‌های خود حمله می‌کند البته در بعضی از این کودکان حمله به مادر نیز دیده می‌شود اما این مسئله خیلی کم دیده می‌شود.
.
کودکان پرخاشگر علاوه بر اینکه رفتار خشنی را از خود نشان می‌دهند دارای روحیه‌های ضعیف نیز هستد؛ اغلب این کودکان در برقراری ارتباط با همسالان خود مشکل دارند. شرایط روحی و روانی مادر در دوران بارداری بر روح و روان جنین تأثیر می گذارد، اگر در این دوران فشار روانی بر مادر وارد شود تأثیر خود را نیز بر جنین خواهد گذاشت. فیلم و سریال‌های تلویزیونی را در الگو پذیری و ایجاد پرخاشگری در کودکان مؤثر است. این وسائل ارتباطی، بر الگو برداری ارتباطی کودک تأثیر می‌گذارد.

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما