ژانویه 21
بازدید : 722
نظرات : بدون دیدگاه
تو باید بهترین باشی!

نظرات مختلفی درباره میزان فشار والدین به کودکان برای عملکرد بهینه آنها وجود دارد. بعضی از افراد معتقدند که کودکان از سوی والدین به میزان لازم تحت فشار قرار نمی گیرند. زمانی که فشار لازم از سوی والدین به کودک وارد نشود، کمتر امکان دارد که کودک به بهترین شکل ممکن عمل کند. مدرسه تنها […]

نظرات مختلفی درباره میزان فشار والدین به کودکان برای عملکرد بهینه آنها وجود دارد. بعضی از افراد معتقدند که کودکان از سوی والدین به میزان لازم تحت فشار قرار نمی گیرند. زمانی که فشار لازم از سوی والدین به کودک وارد نشود، کمتر امکان دارد که کودک به بهترین شکل ممکن عمل کند.

مدرسه تنها موردی نیست که والدین برای آن به کودک فشار می آورند. بعضی از والدین کودک را تحت فشار قرار می دهند تا در ورزش، موسیقی، تئاتر و یا فعالیت های دیگر بهترین باشد. این دسته از والدین ممکن است کودک را مجبور به تمرین زیادی کنند تا در مسابقات موفق شود و مقام کسب کند.

در حالی که توقع زیاد از کودک می تواند درست باشد اما وارد کردن فشار زیاد ممکن است به کودک آسیب بزند. زمانی که کودک احساس کند هر نمره ای که برای تکالیف یا امتحاناتش به او داده می شود در آینده شغلی او تاثیر دارد، این فشار می تواند عواقب منفی به همراه داشته باشد.

با هم برخی از خطراتی که ممکن است کودکان در نتیجه فشار زیاد والدین تجربه کنند را بررسی می کنیم:

مشکلات مربوط به سلامت روانی: امکان دارد کودکانی که احساس می کنند تحت فشار مداوم والدین هستند، همیشه دچار استرس باشند. میزان بالای استرس می تواند کودکان را در معرض خطر بالای ابتلا به افسردگی یا مشکلات دیگر مربوط به سلامت روانی قرار دهد.

افزایش امکان خودکشی: نتایج یک مطالعه انتشار یافته در مجله “Nutrition Health Review” حاکی از این است که میان افکار خودکشی و فشار والدین رابطه وجود دارد. تقریبا یک پنجم دانش آموزانی که در این تحقیق مورد مطالعه قرار گرفتند بر اثر فشار بیش از حد والدین برای کسب نمرات عالی به خودکشی فکر کرده بودند.

مشکلات مربوط به عزت نفس: نتایج تحقیقی که در سال ۲۰۰۱ توسط دانشگاه گوئلف انجام شد، نشان می دهد که فشار آوردن به کودک برای کسب برتری می تواند به عزت نفس او آسیب برساند. استرس مداوم کودک می تواند با شکل گیری هویت او تداخل پیدا کند و باعث شود که احساس کنند به اندازه کافی خوب نیستند.

محرومیت از خواب: ممکن است کودکانی که تحت فشار مداوم والدین برای بهبود عملکرد خود در مدرسه هستند، شب ها تا دیروقت برای مطالعه بیدار بمانند و این مسئله باعث شود به اندازه کافی نخوابند.

آسیب بدنی: امکان دارد کودکان ورزشکاری که تحت فشار هستند در ورزش هایی که شرکت کنند که به بدن آنها آسیب برساند. نادیده گرفتن درد و یا بازگشت به تمرینات قبل از بهبودی کامل می تواند باعث آسیب های دائمی شوند.

تقلب کردن: وقتی کودک به جای یادگیری به فکر نمره ای باشد که قرار است در امتحان کسب کند، احتمال تقلب کردن او بیشتر می شود. تقلب میان کودکانی که تحت فشار والدین هستند بسیار متداول است.

اجتناب از مشارکت: اگر کودک احساس کند که هدف همیشگی “بهترین بودن” است، به هیچ عنوان در فعالیتی که امکان درخشش نداشته باشد شرکت نمی کند. برای مثال ممکن است کودک به خاطر اینکه نمی تواند از بقیه اعضای تیم سریع تر بدود از فوتبال کناره گیری کند. این مسئله متاسفانه باعث از دست رفتن فرصت ها برای کسب و پرورش مهارت های گوناگون خواهد شد.

نویسنده این مطلب :

خانم خوش بیانی

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما