چرا ورزش شنا!؟

همیشه  این سوال از طرف والدینی كه علاقه مند هستند فرزندشان شنا یاد بگیرد عنوان می شود، كه چه موقع باید آموزش شنا را شروع كرد. زمان مناسب برای آموزش شنا، سن 7 یا 8 سالگی می باشد. علمای تربیت بدنی و متخصصین آموزش شنا، سن شش سالگی را برای آموزش انتخاب كرده اند.   […]

همیشه  این سوال از طرف والدینی كه علاقه مند هستند فرزندشان شنا یاد بگیرد عنوان می شود، كه چه موقع باید آموزش شنا را شروع كرد. زمان مناسب برای آموزش شنا، سن 7 یا 8 سالگی می باشد. علمای تربیت بدنی و متخصصین آموزش شنا، سن شش سالگی را برای آموزش انتخاب كرده اند.

 

وضع مطلوب اینست كه از سنین پایین بچه آموزش را شروع نماید ولی در سنین پایین شنا را به صورت فنی یاد نمیگیرد. زیرا قدرت درك بعضی از حركات را ندارد و هماهنگی لازم جهت یك مهارت به سختی ( هماهنگی دست و پای كرال سینه ) انجام می پذیرد. شنا برای كودكان زیر سه سال فقط به صورت شنای به اصطلاح سگی است كه كودک سر را بیرون از آب نگه داشته و شنا می كند.

 

شنا در نوزادان موجب افزایش هوش، تمركز حواس، هوشیاری و پیشرفت در روابط اجتماعی آینده آن ها می شود. شنا هم از نظر حسی و هم از نظر فیزیكی تأثیر مثبت بر روح و روان نوزادان می گذارد. نوزادانی كه در ماه های اولیه زندگی یعنی حدود 6 تا 10 ماهگی شنا می كنند، احساس امنیت و آسایش و آرامش بیشتری دارند. بچه ها به علت كم بودن جاذبه  آب، آزادی عمل بیشتری بدست می آورند. برای آموزش شنا، والدین نیز می توانند در كنار آن ها شنا كرده و لذت آموزش را درک كنند. به یاد داشته باشید آموزش شنای كودكان باید تحت نظارت مربی های مخصوص صورت بگیرد.

 

در ابتدا كودک خود را با زور و اجبار داخل آب نكنید، بلكه به او فرصت دهید، با آب آشنایی بیشتری پیدا كند! بسیاری از بچه ها قبل از آنكه بتوانند راه بروند قادر به شنا كردن هستند. شنا باعث تقویت ماهیچه ها و افزایش حجم ریه می شود . به علاوه الگوی خواب شبانه كودكانی كه شنا می كنند، بسیار منظم می شود. اولین چیزی كه بعد از مدتی شنا می توانید در كودک خود مشاهده كنید، اعتماد به نفس و احساس استقلالی است كه در او رشد یافته است. بچه های 6 تا 10 ماهه، قادر هستند در زیر آب به مدت 5 دقیقه شنا كنند و نفس خود را نگاهدارند.

 

  • روش تدریس شنا

برای اینكه هنگام تدریس شنا موقعیت خوبی داشته باشید، ضروری است به مراحل سنی توجه داشته باشیم. مربی باید تلاش نماید در صورت امكان كلاس را به وضع ایده آل در آورد . برای رسیدن به این اهداف رعایت موارد زیر ضروری است :

 

الف: توجه به تعداد شاگردان كلاس شنا

بر طبق اصول ایمنی نباید تعداد افراد كلاس از 15- 10 نفر بیشتر باشد. با در نظر گرفتن این ویژگی است كه مربی می تواند با یكایك شاگردان كار و تمرین نماید و اشتباهات فردی را اصلاح و ترمیم نماید.

 

ب: محل تمرینات

توجه به سرپوشیده بودن یا نبودن استخر از نكاتی است كه باید به آن توجه شود. عمق آب در مورد مبتدی ها نباید از حدود سینه تجاوز نماید. برای آموزش شنا بهتر است كه قسمت عرضی انتهای استخر مجهز به پله باشد و در صورت نبودن پله از پله های متحرك آهنی استفاده شود و با این عمل می توانیم محل ورود وخروج به استخر را برای مبتدیان آسان نماییم.

 

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما