انتشار عکس در فضای مجازی

همۀ ما از انتشار عکس های زیبای کودکان در اینترنت و در صفحات شخصی مان در فیس بوک و اینستاگرام لذت می بریم. گاه کودکی که عکسش به اشتراک گذاشته می شود، فرزند خود ما و گاه نیز فرزند یکی از نزدیکان ماست. حتی گاه دیده شده که افرادی بدون داشتن نسبتی با یک کودک، […]

همۀ ما از انتشار عکس های زیبای کودکان در اینترنت و در صفحات شخصی مان در فیس بوک و اینستاگرام لذت می بریم. گاه کودکی که عکسش به اشتراک گذاشته می شود، فرزند خود ما و گاه نیز فرزند یکی از نزدیکان ماست. حتی گاه دیده شده که افرادی بدون داشتن نسبتی با یک کودک، او را سوژۀ عکاسی خود قرار می دهند.

.

به تازگی تعدادی از سازمان های دفاع از حقوق کودکان در این زمینه به طور جدی هشدار داده اند. آن ها اظهار داشته اند که انتشار عکس کودکان و نوزادان در اینترنت می تواند به نوعی نقض حقوق آن ها باشد. شاید برای شما تعجب آور باشد، اما مدافعان حقوق کودکان، دلایل قانع کننده ای برای اثبات این ادعایشان دارند.

دنیای تکنولوژی های مدرن روز به روز در حال رشد و گسترش است. کسی نمی داند ده یا بیست سال دیگر چقدر تکنولوژی پیشرفت خواهد کرد. با این حال همۀ ما می دانیم عکس های به اشتراک گذاری شده در صفحات اینترنت و شبکه های اجتماعی به هیچ وجه قابل پاک شدن به صورت همیشگی نیستند. حتی اگر شما حساب کاربری تان را حذف کنید، عکسی که زمانی با فرد یا افرادی به اشتراک گذاشته اید، همواره در فضای وب باقی خواهد ماند.

.

در همه دنیا پلیس به والدین اخطار می‌‏دهد که عکس فرزندان‌‏شان را در شبکه‌‏های اجتماعی منتشر نکنند. اینجا ۴ دلیل خیلی خوب داریم که چرا بهتر است والدین این اخطار را جدی بگیرند:

1) عکس‌‏های کودکان بلافاصله بازیچه دست مجرمین مسائل جنسی و مزاحم‌‏های حریم خصوصی افراد می‌‏شود. غریبه‌‏ها می‌‏توانند از این عکس‌‏ها سو استفاده کرده و حتی محل زندگی کودک و خانواده‌‏اش را پیدا کنند.

2) گذاشتن عکس کودکان مثال بدی از عدم حفاظت اطلاعات شخصی است؛ مثل والدینی که اجازه می‌‏دهند حریم خصوصی آن ها در اینترنت به‌‏نمایش گذاشته شود.

3) عکس‌‏های کودکان، سرقت هویت و نام و نشان افراد را ساده‌‏تر می‌‏کند. به‌ ‏خصوص برای غریبه‌‏هایی که از طریق این عکس‌‏ها پروفایل کاربران را دستکاری می‌‏کنند تا به کودکان دیگر یا سایر نوجوانان دسترسی پیدا کنند.

4) عکس‌‏ها می‌‏تواند به زورگویی منجر شوند. البته که از نظر والدین این عکس‌‏ها شیرین و دوست داشتنی‌‏اند، ولی بعدها وقتی که بچه‌‏ها به سن بلوغ رسیدند ممکن است به‌‏خاطر انتشار زیاد این عکس‌‏ها، قربانی زورگویی شده و مورد آزار قرار بگیرند.

.

کشورهای زیادی درباره محکم‌‏تر کردن قوانین حفاظت از اطلاعات شخصی، در حال گفتگو و تبادل نظر هستند. تا بتوانند از حریم خصوصی کودکان بهتر محافظت کنند. عملکرد فرانسه در این زمینه سرمشق بوده است. به‌‏طوری‌‏که انتشار عکس‌‏ها بدون رضایت خود شخص، شامل جریمه‌‏ای به مبلغ حداکثر پنجاه هزار دلار یا یک سال زندان می‌‏شود. این قانون سفت و سختی است که به‌‏صورت عطف به‌‏ماسبق نیز قابل اجراست. به این معنا که حتی بچه‌‏های بالغ می‌‏توانند از والدین‌‏شان، به‌‏دلیل گذاشتن عکس‌‏ها به‌‏صورت غیرقانونی شکایت کنند. حتی سایت فیس بوک می‌‏خواهد با اخطاری نسبت به این مشکل واکنش نشان دهد و از عواقب احتمالی ارسال عکس‌‏هایی  بگوید که به‌‏صورت عمومی به‌‏ اشتراک گذاشته می‌‏شود.

.

هم‌‏اکنون مساله حفاظت اطلاعات شخصی، مدتی است که باعث نگرانی شده است که البته فقط شامل عکس کودکان نمی‌‏شود. در روزگار فعلی و با وجود سیستم‌‏های شناسایی چهره‌‏ و سرقت اطلاعات، شما باید در مورد جزییاتی که راجع خودتان آشکار می‌‏کنید، مراقب باشید. نکاتی درباره اینکه چگونه اطلاعات خصوصی خود را در فیس بوک محافظت کنید وجود دارد و در بخش تنظیمات شما می‌‏توانید ببینید که چه کسانی به پُست‌‏ها «مطالب» و عکس‌‏های شما دسترسی دارند.

 

نویسنده این مطلب :

فرزند پرتال

به اشتراک بگذارید :

دیدگاه شما